Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.

CHARCUTERIE

Panklare Bereidingen

KIPPENVLEES

RUNDSVLEES

VARKENSVLEES

LAMSVLEES

VERSE SOEPEN

WILD VLEES

SALADES

Charcuterie

Bij ons vindt u veel huisgemaakte charcuterie zoals:

 • fricandon;
 • kalfsworst;
 • smeerpaté;
 • kalfskoek (strassbourg);
 • kippenwit;
 • ringworst;
 • grillworst;
 • hespen;
 • kalfsrol;
Panklare bereidingen

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan panklare bereidingen dat  van dag tot dag verschilt. Suggesties blijven echter altijd welkom.

Kippenvlees

De kip behoort tot de familie van de fazantachtigen. Het aantal kippenrassen is zeer uitgebreid, maar de meeste rassen worden gemiddeld niet ouder dan 10 jaar.

Zoals we allemaal weten is het belangrijk dat kippenvlees en gevogelte super vers zijn. Het is precies om die reden dat wij uitsluitend beroep doen op een sterke, flexibele leverancier die ons dagelijks beleverd. Ons assortiment is zeer ruim gaande van kip tot piepkuiken, van kippenschnitzel tot kalkoenbrochette, struisvogelfilet, eendenfilet, parelhoen, kwartel,…enz.

Rundsvlees

Rundvlees is afkomstig van de koe, de stier of de os. Ook het bekende kalfsvlees valt onder de noemer rundvlees, hoewel het door de aparte kwaliteit in een andere culinaire categorie valt.

Het vlees van het witblauw vrouwelijke ras wordt op een dier- en milieuvriendelijke manier gekweekt om zo het lekkerste te kunnen voorschotelen.

Deze is een rode en sappige vleessoort, die je op verschillende manieren kan bereiden: rauw hakken, bakken,grilleren en stoven. De bereidingswijze is weliswaar afhankelijk van  de leeftijd en mestwijze van het rund maar ook van het deel van het rund. In België is het vlees afkomstig van jong volwassen koeien, voornamelijk van het witblauwe ras. Het vlees van oude melkkoeien en stieren is meestal erg taai. Maar dit neemt niet weg dat  dergelijk oud stuk vlees toch nog in de goedkopere supermarkten belandt.

Het meest smaakvolle en kwalitatieve vlees is afkomstig van vrouwelijke runderen. Mannelijke dieren kweken snel meer vlees maar weinig vet, hetgeen de smaak niet ten goede komt. Dit vlees wordt voornamelijk verkocht in de supermarkt. Doordat de vrouwelijke dierenlanger vetgemest moeten worden, komen er stukjes vet tussen de spierlagen en vetadertjes in het vlees. Dankzij dit fenomeen komt de smaak van het vlees volledig tot haar recht.

Varkensvlees

Varkensvlees is veel magerder dan iedereen wel denkt.

Door de rassen te gaan selecteren, zoals men ook bij de runderen doet, is men erin geslaagd een mager en kwalitatief ras met volle smaak te bekomen.

We kunnen stellen dat varkensvlees een van de meest geliefde vleessoorten wereldwijd is, ook al is het eten in sommige religies ten strengste verboden.

Deze is de basis voor vele bekende producten zoals karbonadegehaktspekworst en ham.

Minder bekend is het feit dat de tong ook  kan worden gegeten en dat de kop gebruikt wordt om hoofdkaas, een soort paté, te maken.

Lamsvlees

Terwijl lamsvlees heel erg geliefd is in de mediterrane keukens, eten autochtone Belgen opvallend weinig lam. Dit  is vooral te wijten aan een hardnekkig vooroordeel dat het vlees erg vet zou zijn en een sterke doordringende geur zou hebben, integendeel.

Echt lamsvlees is immers afkomstig van een lam dat minder dan een jaar oud is. Dergelijke lammeren geven precies erg mager vlees dat  helemaal geen penetrante geur heeft. Pas als de dieren geslachtsrijp zijn, ontwikkelen ze vet en wordt de smaak van het vlees sterker. Op dat moment gaat het echter over  schapenvlees dat daarenboven minder mals is en een  olieachtige en dus sterkere smaak heeft. schapenvlees ook beter  geschikt voor braden en stoven.

Lamsvlees mag gerust als een niet te missen delicatesse beschouwd worden.

Verse soepen

Dagelijks wordt er verse soep gemaakt, al dan niet met room. We maken gebruik van verse bouillon en vele verse groenten waardoor de kwaliteit verzekerd is en de vitaminen bewaard blijven.

Deze bereidingswijze resulteert in  een gezond en vetarm product.

Wild vlees

We geven u alvast een voorsmaakje van ons wildassortiment:

In België is de vraag naar wild vlees veel groter dan het aanbod, waardoor er veel wild ingevoerd wordt uit andere landen.

 • Hertekalffilet
 • Hertenkroon
 • Reefilet
 • Hazenrug (filet)
 • Fazant filet
 • Patrijs
 • Everzwijnfilet

Vergeet natuurlijk onze wildpatés en bijhorende confituren niet!

Salades

Ons aanbod overheerlijke huisgemaakte salades varieert naargelang het seizoen en de beschikbaarheid van de ingrediënten. Ze worden met een minimum aan mayonaise of dressing bereid om toch een gezond eindproduct te kunnen realiseren.